Struktur 2014/2015

 

Nye tider – nye medier – nye udfordringer  kræver også ny struktur.
Herudover medfører den nye skolreform at vi på NJFPLC har ændre vores tilstedeværelse en del.

Kære kolleger på Fjordsgades skole – lærere og pædagoger
I det nye skoleår har vi nogle ændringer på PLC. For dig som lærer/pædagog betyder det at vi laver om på gamle vaner – men også at vi tilbyder nye ting.

Hvorfor laver vi om på gamle vaner?
For at opnå den optimale udnyttelse af PLC’s resurser og kompetencer, har vi sidste skoleår et booking system. Booking systemet har været afprøvet i mindre skala på mellemtrinnet med succes og nu prøver vi systemet på alle skolens årgange. Det betyder, at alle faste PLC tider afskaffes. Nu skal I booke os eller et lokale på intra og I skal beslutte hvad I vil bruge os til.

Hvad er formålet med de nye ændringer?
Vi vil gerne give jer muligheden for at booke personalet med henblik på at opnå en bestemt indsigt eller bestemte oplevelser. Formålet er, at alle brugere, elever såvel som lærere og pædagoger, har en mission med deres besøg på PLC.  – Partnerskab… mellem os og vores kolleger.

Vi spørger:

Vil du ha hjælp til noget? Vil du udfordres til at gøre noget nyt? Vil du have vejledning?
Hjælpen, vejledningen og udfordringen kan finde sted på PLC eller på klassen.

Hvornår har vi åbent?
Skærmbillede 2014-08-06 kl. 14.40.47

Når PLC er lukket, er det dig som lærer eller pædagog, der har det fulde ansvar for at lokalet er tomt og aflåst når du går!

Husk at strukturen betyder at vi ikke nødvendigvis er lokaliseret på PLC.
Praktisk:

Hvad skal du gøre nu? Fra og med uge 33 skal du booke lokale, lokale+ personale eller personale via intra. Hvad betyder det?

  • Lokale: Jeg booker lokalet men klarer selv opgaven (det kan være bogbytning)
  • Lokale+ PLC-personale: Man aftaler med en fra PLC-personalet hvad man vil have hjælp/indspark/vejledning til. (Det kunne være oplæg med inspiration, hjælp til at finde de rette romaner m.v.)
  • Lokale + PLC-personale: Book os til en mindre gruppe elever der skal have hjælp/indspark. Du bliver i klassen, vi klarer opgaven efter aftale med dig om indholdet.
  • Personale: Man aftaler hvad man vil have hjælp/indspark/vejledning til og HVOR man vil have det. Det kan fx være i klassen, i skolegården…

FabLab

I lokale 303 har vi nu etableret udgangspunktet for skolens allerførste Fablab. Vi glæder os til at invitere alle skolens brugere indenfor i de nye rammer og vi ser frem til at de nye faciliteter bliver brugt. I første omgang er det PLC personalet som vedligeholder og administrerer brugen af lokalet. Det betyder også at lokalet indgår i PLC’s booking ordning, således at man enten booker Lass, eller Emil inden man benytter Laboratoriets faciliteter. FabLab 303 har nogle få skemalagte positioner. Se hvilke på intra under bookinglisten.

Vi ser frem til at byde jer alle velkommen på NJFPLC og FabLab 303

 

Hilsen

Personalet på NJFPLC