Google Drive

Google Drive

Google Drive er samling af dine dokumenter i en online version. Google Drive giver 5 GB gratis lagerplads. Du kan lave en mappestruktur til egne mapper og til deling med andre. Google Drive er et synkroniseringsværktøj, som både fungerer i Android og Apple verdenen -både på tablets, telefoner og computer. Google drive kan sammenlignes med Dropbox, men på din pc er Drive integreret i menulinien med både din gmail, GoogleDok og mange flere tjenester.

Effettivitet
Drive giver dig mulighed for at gemme dine dokumenter på alle dine enheder uden at skulle overføre eller sende – den synkronisere automatisk dine dokumenter online. Det giver et stor frihed i forhold til dine arbejdsgange. Drive kan løse en af de opgaver, som vi står med i skolen, hvordan deler vi og gemme vores arbejde fra Ipaden. Det gælder både tekst, billeder og video fra Ipaden.
Drive er endnu ikke integreret i så mange App´s som Dropbox er på nuværende tidspunkt, men mon ikke det kun er et spørgsmål om tid.
Hvis du f.eks. har lavet et billede i ArtRage, kan du dele til Dropbox, men endnu ikke til Drive. Du kan eksporterer til din kamerarulle og hente det i din Drive på den måde, det fungerer fint. Drive er effektiv i forhold til deling til flere platforme og til samling af det arbejde du laver på Ipaden. Et godt alternativ til Dropbox, specielt da Google Dok er en indlejret del.

Samarbejde
Samarbejde med andre er optimal i Drive. Du åbner direkte det dokument, som er blevet delt med dig og redigere teksten i realtid med mange brugere. Du har et godt overblik over, hvilke dokumenter der er delt med dig og dem som jeg har delt med andre.  Du er ikke afhængig af at skulle åbne teksten i en anden App, men kan redigerer og dele mm. i Drive, det adskiller den fra Dropbox.

Tilgængelighed
Nem, intuitiv og bliver hurtig en del af ens daglige brug. Optimalt at den spiller på alle devices;  tablets, telefon og computer – uafhængig af producent. Drive er ikke helt så integreret i alle Apps som Dropbox, men er mere tilgængelig i forhold til at skrive  i dokumenter inde i Drive. Stor synlighed i, hvem dokumenterne er delt med.

Genbrugelighed
Drive er i sig selv en mappestruktur til deling og opbevaring af materiale. Genbrugeligheden findes i, at du kan hente billeder, video og dokumenter ind i mange forskellige sammenhænge.

Brugervenlighed
Du skal i Drive lave din egen mappestruktur, men det er meget intuitiv mht. at tilføje en ny mappe, give den navn og ligeledes for dokumenter. Du skal skelne mellem “Mit drev”, som er de dokumenter du har oprettet og som godt kan være delt med andre og så “Delt med mig”, som er dokumenter du har fået redigeringsrettigheder til. Det er synligt, når du redigerer samtidig med andre i et dokument.

Drive er et rigtig godt værktøj til brug i skolen og hvis man som klasse eller skole bruge Goggle Apps er det en uundværligt App.

 

Anmeldelsen er lånt fra http://www.ipadiskolen.dk/